Hoppa till huvudinnehållet

Se och göra

Aktiviteter för hela familjen på Falsterbonäset

 

Skanör med Falsterbo finner ni på gång- och cykelavstånd med sin mysiga och historiska bebyggelse, restauranger, caféer och butiker och inte minst evenemang som t ex Falsterbo Horse Show, Halör Cup, Skanör Falsterbo Grand Prix, SM i hoppning, hundutställning med Sydskånska Kennelgruppen  eller varför inte Falsterbo Bird Show. Följ med på stadsvandringar och upplev de pittoreska byggnaderna och lär dig mer om historien.

Här kan du vandra bland pittoreska hus i prydliga rader med Skanörs egen karaktär. Husen med de avskurna hörnen, blandas med nybyggnation på Skanörs Vångar med anor från den stora branden 1885. Falsterbonäset kan stoltsera med 40 km vita sandstränder vilket gör det till ett paradis hela året för både kitesurfare, bärnstensletare, fågelskådare, konsthantverkare och soldyrkare. Välkomna till den sydsvenska rivieran!

 

Tips från oss:

 

Falsterbo Photo Art Museum + Bistro Perspektiv
Falsterbo Photo Art Museum är ett modernt fotografiskt museum i Falsterbo, beläget i natursköna omgivningar vid en av Sveriges vackraste stränder Falsterbo Strandbad – ett besöksmål av världsklass.  I premiärutställningen ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography” visas ett hundratal exklusiva verk som speglar modefotografiets historia

I direkt anslutning till museet finns Bistro Perspektiv, en högklassig restaurang som serverar nordisk mat med inspiration från Frankrike och influenser från det asiatiska köket. Restaurangen har härlig utsikt över tallskog och klitter, och erbjuder även en stor uteservering sommartid.

 

Golfbanor nära Falsterbo Camping Resort

Här hittar du flera golfbanor på kort avstånd. Falsterbo GK är en fantastisk 18 håls golfbana med havet intill liksom Flommens GK. Inom kort avstånd finner ni även Ljunghusens GK & Vellinge GK.

 

Fågelskådning

Ingen annanstans i Sverige kan man se så många fåglar som under en bra sträckdag vid Falsterbo (rekordet är 1 ½ miljon!) där drygt 340 arter har iakttagits. Högsäsongen för fågelsträcket vid Falsterbo varar från slutet av augusti till slutet av oktober. Vid lämplig väderlek kan man då få se flera hundra tusen fåglar flytta iväg under en och samma dag! Särskilt spektakulärt är rovfågelsträcket, som är som mest intensivt under dagar med svaga vindar och klart väder.
I början av säsongen kommer de arter som ska flytta längst, till exempel bivråk, fiskgjuse, svalor med flera och i slutet finner man följaktligen sådana arter som delvis övervintrar i södra Sverige såsom fjällvråk, ringduva, sånglärka och stare. Varför inte förbereda eller följa sin vistelse hos oss med någon av böckerna av författarna Christina Olséni och Micke Hansen om badhytterna eller fågelskådaren där de delar med sig av sina smultronställen?

 

 

 

Upplev säl på Måkläppen
(Tillåtet att besöka från 1 november till 31 januari)
Som en droppe på Falsterbohalvöns sydspets ligger Måkläppen. Den långa sandreveln, som idag nästan bildar en cirkel, har en bottenkärna av morän men vind och vatten omformar ständigt Måkläppens utseende. Ute på sandreveln trivs både knubbsäl och gråsäl.

 

 

Jogging, Vandring, Cykling

Motionsslinga genom Falsterbo startar vid campingen och går i en bana längs campingens södra och östra kant i en slinga genom Falsterbo och tillbaka.

Vandrings och cykelleder – Nationella cykelleden Sydkustleden, vandringslederna  Östersjöleden samt Skåneleden, SL5 Öresund går via campingen vilket gör naturnära vandrings och cykelupplevelser till en naturlig del av ditt boende hos oss där du kan ta dig såväl norrut mot Malmö som österut mot Österlen på lederna. (Sydkustleden binder dessutom samman alla våra campingar, så ta en cykel och åk iväg på ett litet äventyr!)

 

Hyr en cykel!

Passa på at hyra en cykel och utforska det underbara Falsterbonäset! Kostnaden är 125 SEK/dag, och ni hyr via Hyrenhoj i Höllviken.

 

 

Stand-up Padel

Vill du testa på Stand-up padel så hyr vi ut detta med väst, vagnar osv! Kontakta oss så berättar vi mer.

 

 

 

 

 

 

 

Hallongården och Halloncaféet

Halloncaféet är öppet året runt. Oktober till mars serveras den uppskattade våffelbuffé, resten av året är cafédisken fylld av härliga hallonkakor. Här kan du njuta av hembakade kakor och lättare lunch! Tillåter vädret så packar vi er fika i en kaffekorg som ni får med er ut i vår trädgård. Fram tills våren och sommarens värme är ni välkomna att fika i mormors gamla hönshus. Renoverat och inrett för mysiga fikastunder.

 

Vellingeblomman

Skånska Vellingeblomman är platsen som bjuder på överraskningar 363 dagar om året.
Här finns 14 000 kvm fyllda med exotiska krukväxter, vackra trädgårdar, delikatesser, inredningsdetaljer av hög kvalitet och icke att förglömma – de helt unika temautställningarna för alla med barnasinnet i behåll.

 

Foteviken – Sveriges enda återskapande vikingaby

I den lilla viken Fotevik strax utanför Höllviken i sydvästra Skåne, kan du få en genuin helhetsupplevelse av vikingarnas vardag. Här på platsen, där den skånske kungen Erik Emune försvarade Skåne från danskarna i ett blodigt slag år 1134, ligger Sveriges enda återskapade vikingaby – Fotevikens Museum. Museum och museum förresten. Det är snarare ett levande vikingasamhälle, helt uppbyggt med vikingatidens material och tekniker – bebott av äkta vikingar.

Fotevikens museum har blivit rekommenderat av guideföretaget Lonely Planets egen redaktion och hamnat på deras lista över 500 besöksmål man bör beta av innan dödsbädden. När du kommer hit färdas du hela vägen tillbaka till vikingatiden. Under sommaren är byn till och med bebodd av autentiska vikingar. Här kan du prova på att leva som en riktig viking och deras olika göromål, som att smida vikingasmycken i smedjan, färga tråd och tyg i garveriet och ysta din egen ost i ladugården.

 

Vita stränder så långt ögat når

Det är hit man söker sig för att njuta av Sveriges allra finaste stränder. I Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör breder den ena kritvita stranden efter den andra ut sig – och på Svanrevet i Skanör finns dessutom ett stort naturistbad. Det är inte bara vi som gillar den vita sanden här, t ex reseguiden Rough Guides som hade Falsterbostranden med på sin tio i topp-lista över Europas bästa stränder. Ses vi i sommar? Läs mer på roughguides.com/gallery/the-best-beaches-in-europe/#/8

 

Minigolf

Har ni en lugn dag där ni inte har planerat in något, men känner ändå att någon liten aktivitet hade varit trevlig?
Då är kanske en runda på vår fina minigolfbana ett bra alternativ! Banan har totalt 12 hål och kostar endast 25 kr för barn och 40kr för vuxna.

 

 

Fler tips för dig!

Aktiviteter och evenemang i området finner du här: Evenemangskalender

Tips för barnfamiljen finner du bl a på Barnens Skåne

Mer inspiration om hela sydvästra Skåne och Falsterbo

 

 

 

 

 

 

Falsterbo Resort @ Instagram

Följ oss på instagram för att ta del av vår händelserika vardag!