Aktivitetstips

Vandring och cykling

Vandrings och cykelleder – Nationella cykelleden Sydkustleden, vandringslederna  Östersjöleden samt Skåneleden, SL5 Öresund går via campingen vilket gör naturnära vandrings och cykelupplevelser till en naturlig del av ditt boende hos oss där du kan ta dig såväl norrut mot Malmö som österut mot Österlen på lederna.

 

Golfbanor nära Falsterbo Camping Resort

Här hittar du flera golfbanor på kort avstånd. Falsterbo GK är en fantastisk 18 håls golfbana med havet intill liksom Flommens GK. Inom kort avstånd finner ni även Ljunghusens GK & Vellinge GK.

 

Fågelskådning

Ingen annanstans i Sverige kan man se så många fåglar som under en bra sträckdag vid Falsterbo (rekordet är 1 ½ miljon!) där drygt 340 arter har iakttagits. Högsäsongen för fågelsträcket vid Falsterbo varar från slutet av augusti till slutet av oktober. Vid lämplig väderlek kan man då få se flera hundra tusen fåglar flytta iväg under en och samma dag! Särskilt spektakulärt är rovfågelsträcket, som är som mest intensivt under dagar med svaga vindar och klart väder.
I början av säsongen kommer de arter som ska flytta längst, till exempel bivråk, fiskgjuse, svalor med flera och i slutet finner man följaktligen sådana arter som delvis övervintrar i södra Sverige såsom fjällvråk, ringduva, sånglärka och stare. Varför inte förbereda eller följa sin vistelse hos oss med någon av böckerna av författarna Christina Olséni och Micke Hansen om badhytterna eller fågelskådaren där de delar med sig av sina smultronställen?

 

Upplev säl på Måkläppen

(Tillåtet att besöka från 1 november till 31 januari)
Som en droppe på Falsterbohalvöns sydspets ligger Måkläppen. Den långa sandreveln, som idag nästan bildar en cirkel, har en bottenkärna av morän men vind och vatten omformar ständigt Måkläppens utseende. Ute på sandreveln trivs både knubbsäl och gråsäl.

 

Jogging, Vandring och Cykling

Motionsslinga genom Falsterbo startar vid campingen och går i en bana längs campingens södra och östra kant i en slinga genom Falsterbo och tillbaka.

Vandrings och cykelleder – Nationella cykelleden Sydkustleden, vandringslederna  Östersjöleden samt Skåneleden, SL5 Öresund går via campingen vilket gör naturnära vandrings och cykelupplevelser till en naturlig del av ditt boende hos oss där du kan ta dig såväl norrut mot Malmö som österut mot Österlen på lederna. Sydkustleden binder dessutom samman alla våra campingar, så ta en cykel och åk iväg på ett litet äventyr!

Vita stränder så långt ögat når

Det är hit man söker sig för att njuta av Sveriges allra finaste stränder. I Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör breder den ena kritvita stranden efter den andra ut sig – och på Svanrevet i Skanör finns dessutom ett stort naturistbad. Det är inte bara vi som gillar den vita sanden här, t ex reseguiden Rough Guides som hade Falsterbostranden med på sin tio i topp-lista över Europas bästa stränder.

 

Kallbadhuset

Som kurort och semesterparadis har alltid badandet haft en central roll på näset. Självklart har  Skanör och Falsterbo ha ett kallbadhus.

 

Kungshaga Gård

Den en perfekt utflykt för hela familjen. Besök deras hemsida här.

 

Skanörs hamn

Pittoreska Skanör Marina ligger precis där Öresund möter Östersjön. Ta en matbit, ta en drink, promenera längs piren och andas in den friska havsbrisen

 

Falsterbo Photo Art Museum & Bistro Perspektiv

Falsterbo Photo Art Museum är ett modernt fotografiskt museum i Falsterbo, beläget i natursköna omgivningar vid en av Sveriges vackraste stränder Falsterbo Strandbad – ett besöksmål av världsklass.  I direkt anslutning till museet finns Bistro Perspektiv, en högklassig restaurang som serverar nordisk mat med inspiration från Frankrike och influenser från det asiatiska köket. Restaurangen har härlig utsikt över tallskog och klitter, och erbjuder även en stor uteservering sommartid.

 

 

Fler tips för dig!

Aktiviteter och evenemang i området finner du här: Evenemangskalender

Tips för barnfamiljen finner du på Barnens Skåne

Mer inspiration om hela sydvästra Skåne och Falsterbo